Startpakket voor zorgcentra


Het IK-BEN-boek is voor zorgcentra van belang omdat de geschiedenis en typische eigenschappen van de bewoner met dementie niet vanzelfsprekend bekend zijn, terwijl familie en/of mantelzorgers niet voortdurend aanwezig kunnen zijn.

 

In de praktijk getest

De proef bij zorgcentrum Savelberg laat zien dat het IK-BEN-boek voor verzorgers, vrijwilligers en (mede)bewoners een zeer praktisch hulpmiddel is bij de communicatie met bewoners.

 

IK-BEN-boek startpakket

Op basis van de ervaringen binnen zorgcentrum Savelberg is speciaal voor zorgcentra het IK-BEN-boek startpakket ontwikkeld. Dit pakket bevat een mix aan onderdelen waarmee in zorgcentra het IK-BEN-boek succesvol geïntroduceerd en gecontinueerd kan worden zonder dat medewerkers daar kostbare tijd aan besteden.

 

Presentatie op locatie

Vraag de vrijblijvende presentatie aan (max. 20 min.) over het IK-BEN-boek startpakket voor zorgcentra

 


In samenwerking met Irene Feenstra, directeur Savelberg, heeft de ontwikkeling en implementatie van het ‘IK-BEN-boek’ vorm gekregen.


Het ‘IK-BEN-boek’ biedt veel mogelijkheden om het levensverhaal van mensen met dementie tot leven te laten komen. Het boek draagt positief bij aan het gesprek tussen bewoner, familie of verzorgende en maakt extra verdieping van contact mogelijk.


~ uit: persbericht van zorgcentrum Savelberg te Gouda, d.d. 6-12-2016