Linken naar informatieve websites

 

 

Hier vindt u vooralsnog een aantal websites waar u algemene kennis en informatie over en ervaringen met dementie kunt vinden. Mist u een website? Stuur ons een e-mail.

 

 

www.dementie.nl

"Op deze website vind je alles over omgaan met en leven met dementie. Voel je welkom in een online omgeving waar jij begrepen wordt. Vind de informatie waar je behoefte aan hebt en stel gerust je vragen aan de experts."

 

 

www.dementie.nl/mailreeks

Elke fase van dementie zorgt voor nieuwe vragen. Daarom ontwikkelde Alzheimer-Nederland drie e-mailreeksen over de verschillende fases van dementie. Kies de mailreeks die past bij uw situatie: mailreeks Thuiswonen met dementie', 'Na de diagnose' of 'Als zelfstandig thuiswonen niet meer gaat'. Zes maanden lang ontvangt u elke vier weken een e-mail met tips, advies en verhalen.

 

 

www.dementieverhalenbank.nl

"Verbeter de zorg. Vertel uw verhaal! Als u te maken krijgt met dementie, dan kunt u de behoefte hebben om uw persoonlijke verhaal te vertellen. (…) Tegelijkertijd helpt u anderen: op basis van uw verhalen ontwikkelden onze onderzoekers (UvA) en de KwadrantGroep een totaalpakket aan ondersteuning, vanaf de diagnose tot en met de laatste fase. Voor mensen met dementie én naasten, want dementie heb je niet alleen."

 

 

www.samendementievriendelijk.nl

"Samen dementievriendelijk helpt jou je kennis over dementie te vergroten en leert je omgaan met mensen met dementie. Zodat heel Nederland dementievriendelijk wordt!"

"Wij willen de komende jaren Nederlanders bewust maken van de impact van dementie op de samenleving. Het helpt als mensen dementie niet alleen herkennen, maar vervolgens ook iets kunnen betekenen voor iemand met dementie of een mantelzorger."

 

 

www.alzheimer-nederland.nl

"Dementie ontwricht het dagelijks leven van mensen die door dementie worden getroffen en dat van hun dierbaren. Alzheimer Nederland is er voor hen. Het is onze missie om dementie te voorkomen of genezen. En tot die tijd maken we ons sterk voor het verbeteren van de levenskwaliteit van mensen met dementie en hun omgeving."